Vindkraft -debatten som får motsatt virkning(!)

Jeg har offentlig og personlig skrevet at jeg ikke liker vindturbiner i Norsk natur. Det betyr ikke at avisa vil formidle mitt standpunkt, fordi jeg er redaktøren. Etter ordskifte i mediene de siste månedene og nå frem til det siste, så legger avisa all debatt død, men kun i denne "giftige debatten".

Når en statsråd blir kalt fitte, eller nektes fremkomst og blir truet- er det beviset på ting er galt. Grensene i lovlydigheten tar helt overhånd.

Derfor er det også en grunn for at flere og flere medier nå stenger sine kommentarfelt- språket til Ola Nordmann har nådd smertegrensen.


Politiker og statsråd Tina Bru følte ubehag denne uken. Skal vi skremme bort vår demokratiske rett til å la politikere styre for oss? - Nå skremmer vi bort de unge engasjerte og samfunnsbevisste politikerspirene. Slik kan vi ikke ha det i Norge. Foto Stortinget


Motvind

Motvind er en voksende facebook gruppe og en organisasjon som øker og er svært synlige. Selv meldte jeg meg inn privat i fjor uten invitasjon, men ut igjen etter kun to dager. Grunnen var rett og slett ordbruken, personifiseringen og hatet mot enkeltpersoner og grupperinger. Det var jeg tydelig på at jeg ikke ville være med på og sa i fra.

Siden har jeg nesten hver dag fått tilbud fra noen venner om å melde meg inn i gruppa. Selv avisen har fått tilbudet om dette- og da blir jeg smått irritert(!)

Denne avisa er intet ansikt for vindmøller eller ikke. Derfor vil alle innlegg eller leserbrev om dette, ikke publiseres i min avis.

Birkenesavisa har vært full av leserbrev de siste månedene, der Motvind har stått frem nesten hver uke. Der har innleggene vært saklige og gode, men begynner nå å bli mye repriser. Jeg tror alle har skjønt hva de to partene ønsker, også i Birkenes og andre kommuner.


Så kan man si at ytringsfriheten ikke føres i min avis- men tvert imot så er min avis åpen for alle, som holder seg godt innenfor det språk som undertegnede vil stå for. Her har noen ødelagt for mange i akkurat dette spørsmålet.


"Mørkemannen fra Evje"

Leserinnlegget til Tor Ståle Stålesen, i Bio-spørsmålet for en god uke tilbake, var av det "kraftige slaget". Det var innenfor min grense i å publisere, men heller ikke langt unna streken.


Bruker naturen og elsker den

Redaktøren er nok mer ute i naturen enn det snittet av nordmenn er. Jeg rett og slett en bruker av mye natur hele året, og ønsker ikke de store inngrepene i vår felles natur. Men det er en grense for hvor mye jeg kan ytre eller si i fra om hva jeg mener er best for alles vel og ve.

Å sitte med et vann i Agder og se utover naturen, mens fiskestanga og duppen vipper i bølgene er ren medisin. Fjell, daler og skogsvann forenes og det bør være slik, uten at vi griper inn og regulerer det som er skapt- her vi bor.

Men.


Les Nrk reporter Sand om drapstrusler og "fittekommentarer" her: https://www.nrk.no/ytring/demokratiet-skal-ikke-odelegges-av-drapstrusler-1.15053664


Fitta

Selv for en sosialdemokrat er det ikke mye hyggelig å se en Høyre minister bli kalt fitte for åpen scene. At hun blir sperret av, og ikke kan gå fritt inn eller ut av det stedet hun er på- da har motstanden fått en bismak og kan ende med motsatt virkning.


Jeg kan kun svare for egen del, men å se den ukulturen på begge sider av debatten, gjør meg ille og derav også denne ytringen.

Jeg er sikker på at alle de som sitter på gjerdet i denne diskusjonen, havner på motsatt side av det tilhengere og organisasjoner ønsker, fordi folk rett og slett går lei(!)

Fordi de fleste av oss lever med et godt holdepunkt- nemlig vanlig FOLKESKIKK


Minister Tina Bru sin historie: https://tv.nrk.no/serie/dagsrevyen/202006/NNFA02061320/avspiller


Til slutt vil jeg komme med eksemplets makt lokalt i politikken

Silje Bjørnarå Drangsholt er en sterk og ivrig motstander av Vindkraft. Hun har jobbet knallhardt mot dette både i Formannskap og Kommunestyre i Birkenes kommune. Hun får min respekt og fikk den da jeg fulgte den store "vindmøllesaken" i vinter og frem til nå. Hun representerer oss, og bruker de ord vi forventer, så må man i samfunnet akseptere at flertallet bestemmer.


Silje B. Drangsholt her med sin datter, byr på seg selv på mange måter. Ivrig motstander, men bruker riktig retorikk i sine meninger. Foto Privat


Hun bruker riktige taburetter, hun innser også når flertallet stemmer, noe hun aksepterer i et demokrati. Slike mennesker heier jeg på, de som bruker de riktige ordene og har respekt for sin talerett, bruk av ord og av motstander.


-redaktøren

16.06.2020