Slettene Hage er symbolikken på Indrefileten - et drømmested

Gunn Elisabeth Slettene, fra Herefoss har allerede et rennome langt utover våre kommune grenser. Etter et fortreffelig besøk med folket på gården, dyrene og miljøet i denne lokale skatten, så skjønner man at dette er noe å være stolt av. Indrefileten vår er omkranset av så mange dyktige mennesker, som finner sin nisje -og det er Gunn Elisabeth og hennes mann Geir Hegland et synlig bevis på.

Her er Gunn Elisabeth ved Vippsbutikken. Foto Jan Reidar Vågsdalen

Deres geniale bedrift har utviklet seg nylig

De utvikler seg videre som her med hjemmesiden https://slettenehage.no/

men også nå nylig med egen Vippsbutikk. I tillegg er det viktig å få med at de nå nylig har startet med egen nettbutikk, ut til oss kunder. Det gjør at tilgangen og mulighetene er mange, også nå i disse virus tider, men også i fremtiden.

Det er kjent for de fleste at hennes epler fikk innpass hos https://under.no/

men det er bare en av mange kunder som nå melder sine interesser for Gunn`s fantastiske ideer og produkter.

Undertegnede går rundt på gården sammen med den kreative unge kvinnen, møter ender, kyllinger, utegående høns, Street mix og en fauna rundt en gård jeg bare ble forelsket i. Her har virkelig dyr og mennesker det godt. Og vi får glede av det (!)

Inspirasjonen og folk har våknet

- Hun hentet inspirasjonen fra starten, tilbake i 2007 fra Tjamsland gård på Håbbesland, med både eplehage og høner som ga henne ideer. Så har det utviklet seg videre og er i dag et nisjested som bare folk må oppleve.

Jeg var der egentlig noen uker for tidlig, for jeg skulle sett dette for meg i mai, i "blomstringens time". Herefossfjorden som utsikt, blomster og trær i alle farger og liv og røre blant alle de fugler og flotte menneskene som bor her og pleier sin mark og sine dyr.

Gunn Elisabeth og en venninne som var med denne dagen. Foto Jan Reidar

Den tidligere læreren på Herefoss skole forteller om kunder som Reinhartsen Delikatesse i Kristiansand, Bondens marked og da Under, i Lindesnes. Men det er først og fremst vi i regionen som er de største kundene, forteller den engasjerte flotte kvinnen til

https://www.indrefileten.com/

Hun forteller villig vekk om dyrking og fjærkre, og da jeg spør om fremtiden, dyrking og bruk av matjord for oss andre, så er hun overbevisende:

- Jeg har sett en bevegelse blant folk de siste to-tre årene, der man er mer bevisste på å bruke sin hage eller mark, på en annen måte enn før. Og jeg er sikker på nå, i disse helt spesielle tidene, så vil man når dette er over, være enda mer beviste med å dyrke ulike grønnsaker, urter og annet.

-Det ligger så mye matjord som vi ikke bruker, og dette må vi bevisstgjøre enda mer for hverandre, der man rett utenfor kjøkkenvinduet kunne hatt sine egne gulerøtter og mye mer, sier hun. Jeg merker engasjementet er stort hos henne med grønne fingre og kjærlighet til sine dyr og fugler.

Man kunne fortalt mye og mangt om Slettene hage, som for meg denne dagen var litt "edens hage"

-der alt startet -fordi på denne vakre plassen ved den vakre fjorden har det begynt noe, som vil vare langt og lenge.

Og da er vi igjen tilbake mine sterke anbefalinger

-Bruk nærbutikken vår, bruk våre dyktige nisjefolk som kan by på delikatesser, ferskvarer og ikke minst fra vår Indrefilet, og vårt eget næringsliv. Det er slik bygdefolket blir sterkere og vi kan oppleve fellesskapet på så mange måter (!)

Her står snart eplehagen i full blomst: Foto Jan Reidar

Mitt råd- Besøk denne gården, der mennesker og dyr, samt diverse varer vil gi glede. Og du drar hjem med en ny stor opplevelse i "kofferten din". Det kan jeg garantere.

Takk til Gunn, Geir og deres tre hjemmeværende barn- dere gjorde mine tanker enda rikere, og en opplevelse jeg anbefaler andre.

-redaktøren

26.03.2020

Foto: Jan Reidar Vågsdalen Her kan man handle og vipse

Knallgod kaffe fra Stavanger. Foto: Jan Reidar