Siv Haldis Aas og Linda Lien Solås samlet 250(!) mennesker i Vegusdal

Det er en litt uvirkelig historie, og en genistrek av to kvinner på Engesland. Fem dager tok dem å skape en fantastisk lørdagskveld som i går, og som vil bli husket i årevis fremover. En journalist må passe seg for ikke å skrive i affekt og med hjertet, men som bygdekar, la jeg blekket flyte over denne gangen, igjen vil noen si- men med god grunn.

I går holdt Rett Kurs konsert på Industritomta til Thor Daniel Aas - det ble en braksuksess.


Siv Haldis og Linda får min pris denne våren, for sitt engasjement og sine ideer. Foto Jan Reidar Vågsdalen


Siv Haldis Aas og Linda Lien Solås

- er to av utallige kvinner som gjør et fantastisk arbeid i bygdene og i Indrefilten vår.

De står opp om det kristne arbeidet som er både viktig men også en kulturarv med historier og røtter fra våre grender. I dag lar jeg de være forbildene for alle kvinner og menn som bidrar til all fellesskap i Indrefilten, kristent eller ikke kristent arbeid- for summen av det er fellesskapet(!)Andre assosiasjoner

-får man når også med tanke på kristent arbeid og hvordan man utøver det. Det får meg til å tenke på vekkelsen i 1978-80 her i Vegusdal og omegn. En vekkelse på godt og vondt, som både splittet gledet, noen var glade, andre sinte. Men sår gror og nye skapelser trer frem.

Ny tid og nye mennesker har på en måte skjønt at Guds budskap ikke skal komme med fordømmelse eller pekefingeren på enkeltmennesker.

Undertegnede er mye rundt, og ser nå en annen tid, andre og mange engasjerte og deriblant et kristent fellesskap både for små og stor, som er av kjærlighet til både Gud og oss mennesker- og ja rett og slett alle.


Her er ingen pekefinger, her faller ingen dom over nabo eller sambygning, her er det hjerterom, nestekjærlighet og stor menneskelig forening uansett hvem man er.


Engesland kan nå for alvor legge bort "stempelet" fra slutten av 70-åra, og være stolt av alt som gjøres i denne bygda som lever så til de grader.


Rett Kurs

- er en sanggruppe med kristne sanger i flere variasjoner. Og i går fremførte de en rekke fine, dype og gode sanger, som gikk rett hjem hos de fleste- også Indrefiltens utsendte.

Mens jeg lyttet, gikk rundt og tok bilder og snakket med ulike mennesker så opplevde jeg den store glede og sult, til å kjenne på nettopp fellesskapet, i disse tider. Et sulteforet bygdefolk på å komme sammen, var illustrerende denne vakre fantastiske mai kvelden.


Foto: Jan Reidar Vågsdalen


Anne Kristine Eikeland fra Vennesla, Christie Haddeland fra Eiken, Leif Erik Hagen fra Vennesla, Roar Bjønnum fra Øvrebø, Tor Andre Handeland fra Eiken, Frode Bjorvand fra Kr.sand, Jørgen Lien fra Evje, og Ingrid Omland fra Høvåg utgjorde denne musikalske festaften, som varte i nærmere to timer.Vokalisten Christine Haddeland imponerte også med sin fantastiske stemme, på alle måter, og hun kommer opprinnelig fra Indrefilten og Evje- vi er stolte.


Verdens vakreste scene

Hvem skulle tro at den mye omtalte utbyggingen av næringsbygg på Engesland skulle bli en fest plass? Thor Daniel Aas stilte sin arbeidstomt til disposisjon i går, og var rørt da jeg snakket med grunderen. - Hadde jeg visst dette, så skulle jeg bygget større og for lenge siden, sa han med glimt i øyet, og jammen tror jeg ikke der var en gledeståre også.


Historisk skue på Engesland: Foto Jan Reidar Vågsdalen


Rett Kurs sto på en scene bygget provisorisk av laftetømmer, og med store, tykke, flotte laftestokker fra Indrefilten i bakgrunen, som skinte som gull da kveldsola sto på. Det var vakkert, det var idyllisk og det kledde Indrefiletens folk.Langt over 70 biler, 250 mennesker samlet på et sted, på fem dagers varsel- det er det ikke mange som gjør etter Siv Haldis, Linda og deres medhjelpere. Bedehusgjengen leverte til Særdeles, denne mai kvelden, der en minnerik uke nå går mot slutten.


Igjen- takk til bygda og våre ildsjeler, dere er limet og sikrer fremtiden vår utkanten(!)


-redaktøren

10.05.2020