Risdalsfamilien Kile Gyenese- gode representanter for Indrefileten vår

I min lille rundreise og føljetong rundt i Indrefileten, om hvordan ulike familier har det i disse pandemi tidene. Er turen kommet til bygda Risdal i Mykland og Froland kommune. Her treffer jeg en svært hyggelig familie på fire.


Henning(31), hans kone Jeanette(36) og deres to barn Kathrin(5) og Helena på tre år.


Den hyggelige familiefaren forteller meg at han fortsatt er i full jobb, i Nordsjøen, men er hjemme nå i turnusen sin. Men permitteringsvarsel klokkene ringer noe i bakgrunnen, forteller han til meg.

Han kone er heller ikke arbeidsledig. Hun jobber til vanlig som vernepleier på Engesland skole, men er nå på en måte "omskolert". Hun er ikke permittert fra jobben, men gjør andre oppgaver i forhold til det som kan gjøres i disse tider. Hun bidrar også i sin egen kommune Froland, når det måtte behøves. Med en slik bakgrunn kan man være litt som poteten, og den er viktig nå, både på matbordet og i samfunnet.


Familien Kile Gyenese: Foto Privat


Tobarnspappaen

-forteller om stor aktivitet i hjemmet med to barn på tre og fem år. Vi prøver oss som andre på litt førskole her hjemme, og lærer barna våre kanskje noe vi ikke hadde rukket ellers.


-Dessuten har vi jo et enorm stort lærerværelse rett utenfor døren, sier han, og da tenker han selvsagt på all den fine naturen i Risdalsområdet. Med mange muligheter til utflukter i frisk luft, der barna for utfolde seg med ulike aktiviteter, og samtidig få lærdom.


Eldste jenta på fem spør av og til om det som skjer, og da forteller vi henne litt om dette på "barnespråk". Dette fordi det ikke er så enkelt å skjønne hvorfor hun ikke kan i barnehage og leke med sine venner, som til vanlig.


Begge er i beredskap for samfunnet

- Foreldrene snakker også om beredskapen de begge sitter i, der hun må ut både i Froland og Birkenes. Men også Henning, som er i Sivilforsvaret, kan bli kalt ut, og da på bekostning av sitt arbeid i Olja ute i Nordsjøen.


Takk til en liten titt inn en av aldeles mange flotte familier i Indrefileten vår. Og jeg jobber med nye, som vil forteller om deres opplevelser rundt "helt merkelige" dager.....


-redaktøren

07.04.2020