Ordskifte i Birkenes kommune har nådd bunnen

Kommentar av redaktøren

I går toppet den siste tiden med ordskifte seg i Indrefilten og Birkenes kommune, når Arbeiderpartiets Linda Hye fortalte om da hun ble spyttet på, på nærbutikken, sammen med sin datter. NRK har naturlignok også fulgt utviklingen den siste tiden og månedene der det har vokst opp en ukultur i måten man kommuniserer på hos oss. I går fikk vi det servert på statskanalen hvordan mange av oss voksne oppfører seg her i vår vakre kommune.

Undertegnede har selv opplevd dette i sommer som redaktør, da jeg ville nøytralisere Vindkraftsaken i min lille lokalavis på grunn av tidspress og som vi ser nå- slippe alle negative ord og beskrivelser rundt personen og ikke saken.


Uansett å uenig jeg er med Gyro Heia, noe jeg ofte er, så vil jeg ha en smilende ordfører. En ordfører som skal tas eller bedømmes politisk og ikke privat. Dessuten mener jeg vi kan være stolte av vår politiske leder og hennes folkevalgte- som uansett hva vi tror gjør så godt de kan- og bedre kan det ikke bli. Foto: Privat til Indrefilten.com


I dagens samfunn

-der vi voksne skal være rollemodeller hvor blant annet vi skal jobbe mot mobbing i alle aldre, og te oss som folk i alle settinger -så har nå Birkenes kommune skilt seg ut, dessverre nederst på en "ikke høflig" liste.


I kommentarfeltene i Birkenesavisa det siste halvåret og vel så det, så har man sett uttrykk, personifisering og beskrivelser av ansatte og folkevalgte som er langt under beltestedet av man kan forvente av vanlig folkeskikk.

Kommentarfelt med ordbruk og korte beskrivelser har blitt et fristed der alle kan si hva de mener, noe som burde være utrolig bra, men som dessverre ikke har en kontekst de fleste av oss ønsker. Her i vår kommune har det vært overraskende mye negativt å lese, uten begrunnelser eller faglige innspill.

"Idioter", "apekatter" eller ord som "kunnskapsløse" blir slengt ut i øst og vest, ofte uten noen form for saklig begrunnelse- ofte kun bare det ene ordet(!?). Da får uttrykksform og mening sjelden eller aldri noen effekt, utenom at man står igjen med mobbing og personangrep som eneste effekt og kan telle "likes" -Og kommunen vår står igjen som en "fristat uten grenser".

Jeg leser også gode kommentarer bygd på fakta og meninger, der uenigheten er stor med våre folkevalgte, og det er dette "nivået" vi må jobbe mot. Der ytringene baserer seg på gode kommunikasjons nivåer, som igjen får opp debatten der den hører hjemme.


Indrefilten

-har registrert flere saker som har gått fullstendig av hengslene siden det nye kommunestyret ble valg.

Først var det ordfører lønnen som fikk så mye spalteplass at man måtte lure på om det skjedde noe annet i kommunen- med påfølgende kommentarer som man helst skulle holde langt unna barneøyne.

Alkohol debatten har rast, vi har i nyere tid sett politikerne få tyn for sin sosialpolitikk inn mot de svake i samfunnet. Det siste er jeg enig med folket så til de grader, og mener politikere og administrasjon virkelig må rydde opp og utbedre tilbud(!)- Men poenget er at man bruker de rette ordene om man skal nå frem til våre folkevalgte- noe flere gode leserinnlegg er bevis på, men dessverre der ofte ytringer under ødelegger for helheten.


Undertegnede

- sto selv midt i skitten, etter en nøytral sak i sommer, der jeg skrev om at Indrefilten som avis, ikke hadde tid eller interesse av å formidle om og rundt Vindmølle saken. Det først og fremst fordi det tar tid og ressurser fra en hobbybasert liten bygdeavis, dessuten ønsket jeg ikke det vi har sett og opplever nå.

Det resulterte at jeg ble angrepet personlig fra flere hold av Motvind Norge og personer i Motvind Birkenes og andre steder- uten å mene noe som en person mot vindmøller(!) Resultatet ble også at jeg mistet en lokal sponsor til avisa- ja for ikke å mene noe. Lysten på å drive dugnad for de indre bygder forsvant totalt, en periode og det på tross at jeg selv er motstander(!)

Her er saken hvor jeg ble hengt ut privat:

https://www.indrefileten.com/post/vindkraft-debatten-som-f%C3%A5r-motsatt-virkningToppen ble nådd

- i går da jeg så Linda Hye på Nrk nyhetene der hun forteller sin historie om spyttingen og bli kalt drittkjerring, på lokalbutikken. Det første som slår meg- er det mulig(!).

Jeg blir dessverre ikke overrasket, og når ordfører Gyro Heia må be sine innbyggere om å oppføre seg som voksne folk, da er vi flere som må tenke oss om- hva er det vi holder på med(!).

Lederen i Motvind Birkenes, Trond Harstad beklaget på direkten hendelsen over, og snakket om ekskludering om det gjaldt en av hans disipler, etter hendelsen.

Slike hendelser vokser seg større og større og ender med slike opplevelser som en folkevalgt nå har gjort, om ikke vi innbyggere tar oss sammen.

Vi husker alle ordet "fitte" ble brukt mot ministeren og stengsel av hennes passiar- Nei nå må vi skjerpe oss og komme oss "tilbake på skolebenken".

Nrk sitt innslag fra Birkenes:

https://www.nrk.no/video/politikerhets-i-birkenes_839aa79f-42e8-41a6-8c38-fe68192c2035


Uenigheter i det politiske ordskifte og ute blant oss innbyggere har nådd den øvre grense, og vi må nå lytte, lære og skjerpe oss. Vær gjerne rivende uenig med politikerne våre, noe jeg ofte er. Og vil du si noe, mene noe og nå fram med ditt budskap, så er rådet rimelig enkelt

- Vær tydelig, ha kunnskap og vær høflig(!)


Jeg tar meg en tur i skammekroken...-Redaktøren 09.09.2020