Omsetningen opp på Herefoss, butikken på Dølemo tilbake og Vegdølen har våknet (!)


Et bredt smil da jeg møtte Subhi Salama på Herefoss: Foto: Jan Reidar Vågsdalen


I forrige uke hadde jeg en nydelig dag på Herefoss, og der var jeg også innom matvarehandelen, Snar kjøp, i bygda.

Der kunne innehaveren fortelle meg om økt omsetning i disse tidene. Da er Herefoss i samme sko som på Joker Mykland og på Joker Vatnestraum i Indrefileten. Mens man her i Vegusdal også har våknet og er kjempeflinke til sin bruke sin matbutikk, Engesland Nærbutikk.

Etter nå flere besøk hos de livsviktige butikkene våre, var "min egen" butikk i Vegusdal, den eneste med tall som tydet på at bygdefolket ikke brukte den godt nok - Men nå melder også innehaver at tallene går oppover, og gir en ros til bygda. Vil vil ha barnehage og skole om 10-15 år, og en vekst i innbyggertallet er dette beste medisinen(!)


Hyggelig betjening


Inne bak kassa på Herefoss traff jeg en meget hyggelig kar, Subhi Salama (55 år), som driver lokalbutikken til stor glede for Herefoss bygda, men også svært nødvendig. For i likhet med andre bygder i vår flotte Indrefilet er liksom matbutikken vår, sjølve pulsåra i ei bygd.


Den tidligere offiseren i fra Palestina fant jeg fort tonen med, siden jeg har gått i hans "gamle trakter" som FN soldat. Også nærmest på samme tid. Men de samtalene tar vi over kaffe i privat ærend når Korna viruset har sluppet sitt tak.


Butikken på Dølemo tilbake kommende uke


Den driftige mannen bosatt på Birkeland med sin familie, er nå også rett før målstreken før åpning av butikken på Dølemo. Noe som er svært viktig for bygdesamfunnet i utkanten av Åmli kommune.

Butikken vil åpne kommende uke forteller en spent Salama til meg, der han viser meg rundt i hans dagligvarebutikk, der man finner det aller meste av det man trenger i en husholdning i dag.Til stor glede for Dølemo folket i nabokommunen Åmli, åpner nå matbutikken igjen. Her har det vært full aktivitet denne uken: Foto Privat


Takk for besøket eller "shukraan jazilaan", som jeg lærte meg for 32 år siden i Lebanon.


- redaktøren

29.03.2020