Leserinnlegg: En varm hånd i livet - en takk til de i helsevesenet 

Jeg har nu alltid vært av den oppfatning at helsepersonell må være engler plassert på denne jorden for å vokte og passe på deg. Når du blir født tar jordmoren deg i møte og gir deg videre til sykesøsteren som rengjør deg og passer på at du har åpne luftveier slik at du kan få ut ditt første skrik. så passer hun på mor og barn så lenge de er der. Legen kommer inn og tar en kontroll og forsikrer far og mor at jo alt er ok og de kan reise hjem. etter noen dager og uker kaster helsesøsteren seg på og følger opp den lille familien med nyttige råd og vink. støtter mor i spørsmål og passer på at barnet har den utviklingen det skal.så fortsetter livet frem med støtte av Leger, sykepleiere, psykologer, tannleger, tannpleiere, fysioterapeuter og all annen hjelp du måtte tenke på å trenge så finnes det.

Så kommer 3. akt og du er sliten, livet nærmer seg slutten, venner er kanskje gått bort allerede, ektefellen er også gått bort eller har blitt senil og du sitter på et gamlehjem og ikke helt vet hva du skal gjøre og du føler deg ensom i hele verden. DA kommer de tilbake igjen sykepleiere, hjelpepleiere og disse andre englene med smil og varme hender prøver de sitt aller beste for at du skal føle deg som en spesiell person og du skal føle at du er trygg og tatt vare på. De møter deg med et smil samme hvor dårlig humør du måtte være i og retter litt på puten din eller gir deg en slurk vann alt for at du skal ha det litt bedre. Så kommer dessverre slutten som det ikke er mulig å komme uten. tilbake står en familie med barn og barnebarn m.m og en sykesøster som løfter blikket og naturlig skifter fokus til å trøste familien, hjelpe i praktiske behov o.l.

Men jeg har mange ganger tenkt på en ting. hvis noen av disse englene dør selv for dessverre har selv ikke de evig liv, hvem tenker på dem? Hvem støtter englenes familier? hvor mange går i deres begravelse for utenom kolleger og familie? Jeg vil i disse dager sende ut en stor oppfordring og spesielt til alt av helsepersonell uansett stilling og funksjon VI TENKER PÅ DERE, DERE ER ENGLER SOM URETTMESSIG BLIR GLEMT I HVERDAGEN. DU KAN TA BORT EN DIREKTØR OG VERDEN VIL IKKE MERKE DET; TA BORT HELSEPERSONELL OG DU MERKER DET UMIDDELBART: TUSEN TAKK ALL FOR AT DERE VOKTER OVER OSS ANDRE; HVER OG EN SKULLE HATT ET STOR KLAPP PÅ SKULDRA OG ANERKJENNELSE FOR JOBBEN DERE GJØR


Mvh Andreas Aspevold Vatnestrøm

Redaktøren står ikke til ansvar i leserbrev for deres innhold, uansett fra hvem dem er. Men det er min glede å plikt å dele lesernes egne ord om tanker, ideer og annet. Men jeg kan bryte inn om det er sterke personhensyn å ta eller sterke ytterliggående krefter. Til orientering.

-redaktøren