Mai måned har vært kald- da varmer det med noen ord fra Indrefiltens egne

Igjen har forfatterspira Andine Løvdal vært ute å målt temperaturen i kommunen sin Iveland. Her har hun snakket med to aktive unge kvinner om deres tid i øyeblikket, jobben til politikerne i Corona tiden og mer. Inger Lise Hillestad Aasen og Kaja Honnemyr er denne ukens gjester fra vest i Indrefilten


Inger Lise Hillestad Aasen. Foto Privat


Inger Lise Hillestad Aasen: ⦁ Hvordan påvirker koronaviruset deg/dere akkurat nå? Det går veldig greit for oss i denne tiden. Barna liker og ha hjemmeskole og vi trives med og være hjemme. Vi har heldigvis vært friske.Hva synes du om at skoler/barnehager nå åpner? Jeg synes det er bra at skoler og barnehager skal åpne igjen. Det er bra i forhold til foreldre som må på jobb, men også for barna er det bra og komme tilbake til vanlige rutiner.

Syns du Iveland kommune ved politkerne har vært flinke nok med informasjon og tiltak under pandemien? Jeg synes det har vært veldig god informasjon fra kommunen i denne tiden. De forebyggende tiltakene har vært gode, så vi opplever at det gjøres en god jobb i forhold til pandemien. Kaja Honnemyr - har mye på hjertet ⦁ Hvordan påvirker koronaviruset deg/dere akkurat nå? For meg – kjenner jeg nok ikke så mye på de store påvirkningene av Korona-utbruddet. Jeg har jo ikke barn, så livet hjemme er stort sett ikke så mye mer stressende enn normalt. Samtidig jobber jeg jo på joker, hvor vi ellers også har jobbet som normalt. Så jeg har nok ikke stort mer og klage på enn tørre hender som følge av store mengder antibac.. Den største utfordringen for meg med tanke på korona, har nok vært skolearbeid. Jeg studerer mitt siste år på Universitetet i Agder, og har det siste året sett frem til en spennende periode med Bachelor skriving sammen med gode studievenner. På grunn av korona har Universitetet vært stengt, og på grunn av redsel for smitte har jeg selvfølgelig ikke møtt mange fra studiet siden utbruddet av Covid-19. Jeg er veldig glad for at de nye smittereglene som kom sist torsdag åpner opp for mer sosialisering. Så nå ser jeg frem til 17. mai feiring med gode venner og bekjente. Selvfølgelig med 1 meters avstand og antibac på innerlomma! Ellers har det jo vært perioder med selvbestemt karantene og isolasjon. Spørsmålet – «Korona eller pollenallergi?» har vært en gjenganger. Da kan du si jeg har gått litt på veggen i ny og ne. Det er da man setter ekstra pris på og ha en sinnsykt dårlig humor som man kan kose seg med alene. Ikke minst er jeg så heldig at jeg har to katter og en samboer som jeg har fått tilbringe mye tid sammen med.


Kaja Honnemyr: Foto Privat

⦁ Hva syns du om at skoler/barnehager nå åpner helt? Dette syns jeg er veldig bra! Det har vært en krevende tid for mange, og jeg tror mange setter pris på å komme tilbake til en «normal» hverdag igjen. Både barn, ungdom og foreldre. Ikke minst tenker jeg på de som av ulike årsaker, ikke alltid har det like lett hjemme. Skole og barnehage er en viktig plass for mange.


Foto Privat til Indrefilten

Syns du Iveland kommune ved politikerne har vært flink nok med informasjon og tiltak under pandemien? Det syns jeg absolutt. Som politiker i kommunestyret har vi nok ikke hatt så mye med dette å gjøre. Foruten forbudet mot samlinger med mer enn 10 personer, som ble vedtatt etter anbefaling fra kommunelegen og FHI. Samt styrking av kriseledelsen. Derimot syns jeg absolutt administrasjonen har gjort en kjempebra jobb med oppdatering av informasjon på nettsiden og på Facebook.Jeg syns det har blitt formidlet viktig og god informasjon via Facebook som jeg hovedsakelig benytter meg av, og ikke minst noen hyggelige fredagshilsner fra ordfører Gro-Anita. Dette syns jeg er flott, og viser at vi står sammen i denne vanskelige og merkelige tiden. 17. Mai markeringen som kommer nå er et godt eksempel på at kommunen gjør en god innsats med alternative tiltak i denne perioden. Så ikke glem å sjekke ut 17. mai programmet som nå er lagt ut!


Andine Løvdal (bilde til høyre)

12.04.2020