Møte med ansatte på Mykland skole og barnehage- og et sikkert vårtegn

Nå har alle de minste fått noen dager både i barnehagen og på skolen for 1-4 klasse, og tirsdag tok jeg turen til Mykland.

Her traff jeg flere veldig hyggelige ansatte i kommunen, rektor og pedagog, renholdsarbeider og vaktmester.


En hyggelig rektor tok meg imot etter skoletid på Mykland: Foto Jan Reidar Vågsdalen


Rektor

- Signe Heldal Risholt tok meg i mot med store smil og fortalte om gleden med å få barna tilbake i skolerommet igjen. Mykland skole er ikke stor med sine 16 elever, der 9 av dem møtte nå i fra 1-4 klasse.

Gledelig at alle skolepliktige møtte opp, forteller rektoren meg.


-Vi har uendelig god plass på vår skole, så dermed er det noe enklere å tilrettelegge for elevene vår. Dessuten så har de fått god lærdom hjemmefra med hvordan man skal forholde seg til de reglene koronaviruset, gir oss.

- Gode regler har vi og elevene er flinke til å følge disse, der vask av hendene er en gjenganger hele dagen forteller Risholt meg. Elevene har sett filmer om Korona og vi har det med i undervisningen, der elevene også oppdager nye lærerikt fra samfunnet, som de kanskje ellers ikke ville fått, avslutter en hyggelig sjef fra Mykland skole.


Barnehagen

I barnehagen møter jeg pedagogisk leder Ina Tomine Homdal Svanesø, som kan fortelle om glade barn. Den første uken har vært kjempespennende, forteller pedagogen, der vi har lært mye både barn og ansatte.


-I dag har vi kun vært ute, dette også for å unngå for mye kontakt mellom barna. Her er det normalt 12 barn mellom 3 og 6 år som samles hver dag. Vi har etter åpningen i forrige uke hatt maks 8 barn her forteller hun, mens noen foreldre henter sine, da jeg er innom.

Bilde til høyre: Svanesø og ansatt Kari Gauslaa Askeland. Foto: Jan Reidar Vågsdalen


Vedlikehold

I perioden som har vart i flere uker nå har ansatte jobbet med ulike ting. Jeg treffer renholder Lotta Magnusson og vaktmester Vidar Gjømle, på min utflukt til nabogrenda.


Renholder Lotta Magnusson. Foto Jan Reidar Vågsdalen


De kan fortelle at de har jobbet mye med vedlikehold og andre påfallende ting. Dette har vært mulig når elever og barnehage barn ikke har kunnet være i sitt rette element.

Både Gjømle og Magnusson kan fortelle om travle dager og mye å gjøre, på tross av at skole og barnehage har vært stengt. I tillegg har Gjømle ansvaret for kirkebygget og det som følger med i Myklands vakre kirke.


Vaktmester Vidar Gjømle : Foto Jan Reidar VågsdalenSikkert Vårtegn i Mykland

-er når traktorsamlingen til Jan Løland kommer ut og får slikke vårsolen. En fantastisk samling av gamle gode traktorer kan beskues i den flotte bygda.Det er alltid hyggelig å komme rundt i Indrefilten, og se aktiviteten igjen begynner å komme litt i orden, der mennesker igjen kan samles, men fortsatt med store restriksjoner.

Det er derfor ekstra viktig å følge myndighetenes råd, og ikke slakke på reglene eller tro at alt er greit enda.

Men en svært hyggelig ettermiddag på Mykland.


-Redaktøren

29.04.2020