Løvdal har tatt tempen på Iveland

Covid-19 har nå herjet en stund i våre samfunn og i den forbindelse har avisens nye medarbeider fra Iveland snakket med to av våre innbyggere i Indrefileten. Andine Løvdal er student i Kristiansand, men er nå hjemme nettopp på grunn av viruset som herjer. Derfor er den en glede og veldig nyttig for avisa å ha noen som kan skrive litt fra samfunnet vårt.

Her har forfatterspiren snakket med Christian Olsen og Anne Saunes Thortveit i Iveland.En unik forfatterspire øver seg i journalist yrket. Her har hun laget sin egen sak for Indrefileten.com. Foto Privat
⦁ Hvordan påvirker koronaviruset deg/dere akkurat nå Christian Olsen?

Det jeg føler mest på er og hele tiden måtte holde mer avstand til folk. Jeg merker også godt at det ikke er fritidsaktiviteter. Savner å kunne møte folk som en til vanlig møter ofte i forhold til fritidsaktiviteter.

Hva synes du om at skoler og barnehager for de minste åpner de to neste ukene?

Jeg synes nok skolen og barnehagen åpner litt for tidlig. De skulle heller ventet til begynnelsen av mai for å se om viruset eskalerte i påsken.


Foto: Christian Olsen, privat

Synes du Iveland kommune har vært flinke nok med informasjon og tiltak under pandemien?

Ja, jeg synes Iveland kommune har vært flinke til og gi informasjon. Godt opplyst på hjemmesidene til kommune. Vi som foreldre har også en app, som vi kan følge med på i forhold til kommunene blant annet med henvisninger og informasjon. Anne Saunes Thortveit fikk jeg også tak i og hun svarte følgende på mine spørsmål

Hvordan påvirker kornaviruset deg/dere akkurat nå?

Koronaviruset påvirker oss på flere omårder. Vi har fått andre arbeidstider og barna har hjemmeskole. Vi treffer ikke familie og venner så mye som vi kunne ønsket. Men vi koser oss hjemme sammen.

Hva synes du om at skoler og barnehager åpner de to neste ukene?

At skoler og barnehager åpner igjen allerede virker litt skummelt siden virussituasjonen er så uavklart. Samtidig er det jo viktig å begynne og få samfunnet i gang igjen. Det er viktig og følge myndighetenes råd og anbefalinger, det ser jo foreløpig ut til å ha en god effekt.Synes du Iveland kommune ved politikerne har vært flinke nok med informasjon og tiltak under pandemien?

Synes politkerene i Iveland viser at de følger retningslinjene de får fra myndighetene. Vi er veldig fornøyd med informasjonen som har kommet fra rektor på skolen og hele hjemmeskoleordningen virker supert for oss. Ellers har vel ikke politikerne vært særlig mer synlige enn de pleier.


Andine Løvdal

23.04.2020