Kjent miljø på Evje-ved kaffebordet hos Erling Haugaa diskuteres vås og alvor

Det er ikke til å unngå når man er i Evje sentrum, kaffebordet som står utenfor butikkene til Erling Haugaa fra Byglandsfjord. Fristelsen ble for stor til å ta en prat med både innehaver og noen av hans faste "beboere" rundt bordet.


Kjenner du ikke Erling, da kjenner du ikke bygda........ Foto: Jan Reidar Vågsdalen


En helt vanlig dag på Evje, det mer uvanlige er at det ikke er så mye folk som vanlig i og rundt sentrum i disse Covid-19 tidene. Et sted er det som vanlig litt "folkeliv", og det er utenfor rammebutikken til Haugaa.

Her treffer jeg hyggelige karer og en innehaver som har snakketøyet i orden og prater som undertegnede, både på inn og ut pust.


Kjente skikkelser og sted i Evje sentrum: Foto, Jan Reidar Vågsdalen


50 års jubileum og fotomann


I 49 år har Erling drevet butikk i sentrum og er en av sentrums eldste "butikksjefer". Han viser meg rundt i rammeverkestedet og nabolokalet som han også eier. Og kan fortelle at han får spesial bestillinger fra nær og fjernt om å lage rammer til ulike bilder og fotografier. Og nettopp foto er hans største egenskap.

Han har vært profesjonell fotograf i flere år, og har blant annet tatt tusenvis av bilder fra de ulike tropper og kompanier på Evjemoen. Undertegnede husker at han godt, og mine militær bilder fra Evjemoen fra slutten av 80 tallet henger på veggen her hjemme, med hans logo nede til høyre.
Bleka og kaffegjestene


-Han er en ivrig fisker og selger Bleke fra Byglandsfjorden, som han har i fryseren inne i butikken. Her får journalisten også med seg en pose med nyfisket bleke, en middag som allerede er spist til stor fornøyelse.


Mens jeg sitter sammen med Erling er også andre kjente folk på besøk. Kunstneren Orgon Solo blir jeg kjent med, og han får dere stifte bekjentskap med i en egen story senere.

Også en kjent skikkelse i nedre Setesdal, Tore Moseid fra Byglandsfjord har tatt sin daglige tur ned til "byen", og snakker om gamle tider og idrett. Der finner vi mange historier blant annet fra da Otra hadde et meget godt fotballag.


En helt vanlig dag i sentrum.......

-redaktøren

23.04.2020