Inspirerende besøk hos maleklubben på Iveland

Mandagskvelden var Indrefileten på besøk i Ivelandstaua, der Maleklubben i Iveland ungdomslag var i aktivitet. Initiativrike Veronica Birkeland som selv har vært hobbymaler i flere år, kom på ideen om å starte maleklubb for store og små. Dette ble en realitet på nyåret og gir både barn og voksne en utrolig fin måte å bruke sine kreative ideer på. Hvem vet, kanskje dukker det opp en ny Edvard Munch, fra Indrefilten......


Takket være så flotte, iderike og engasjerte mennesker som Veronica Birkeland, opplever vi tilbud som gjør Indrefileten rik. Foto: Jan Reidar Vågsdalen


Ønsker flere fra hele indrefilten velkommen

Birkeland forteller meg om et flott miljø der de kreative tankene kommer ned på lerretet på ulike måte. Her finnes ikke grenser, eller begrensninger med penselen, noe også undertegnede opplever mens jeg er på besøk. Jeg opplevde tomme lerret bli til nydelige former for utfoldelse i fargerike bilder. Et bilde som var jobbet på i over 2 år, av Birkeland selv, fortalte mye og det var et vakkert illustrerende maleri som har fått navnet "Livets strå"


Bilde "livets strå" et påbegynt prosjekt av Birkeland. Foto Jan Reidar Vågsdalen


Barn og foreldre i skjønn forening

Mens jeg var innom traff jeg hyggelige mennesker, både store og små, som tross min forstyrrelse skapte kunst, som Indrefilten kan være stolte over. Mest stolt må vi være over alle de flotte tilbudene vi kan finne der vi i utgangspunktet er få mennesker.

Jeg traff Beate Wiig som satt og malte ansiktet til en løve, der hun fikk frem triste øyne på en kreativ måte. Man så at Ivelendingen koste seg med farger og pensel.

Signe Lill Risnes og datteren Sunniva satt ved et bort og lot kreativiteten flomme over, med imponerende hender i utfoldelse.

Ved siden av satt Jenny på 7 år, sammen med mamma Katrin Thorkildsen, og hadde tatt for seg et bilde av en stor elgokse. Iveren til den unge jenta var stor og dette er jeg sikker på at flere andre barn og vokse vil ha glede av.


Thea og pappa Olav Audun i dyp konsetrasjon. Foto Jan Reidar Vågsdalen


Olav Audun Frigstad satt sammen med datteren Thea Marie, som tidligere har imponert undertegnede med et maleri i vinter. Det var imponerende å se far som har tegnereferansene i orden, og en meget ivrig og dyktig 9 åring som virkelig går inn for hobbyen sin, og maler mye hver uke.


Signe Lill og Sunniva i aksjon på lerretet: Foto Jan Reidar Vågsdalen


Indrefileten takke Ungdomslaget, malerklubben og ikke minst Veronica Birkeland for besøket, som inspirerte på mange måter.

Lederen av maleklubben ønsker gjerne at flere skal få glede av dette tilbudet, der blant annet en privat person har donert store mengder utstyr- imporende.

Ønsker du å være med uansett hvor du kommer fra, så kan du ta kontakt med Birkeland på telefon 924 35552


Her følger flere bilder:


Thea(7) forbereder sitt "moose" bilde: Jan Reidar Vågsdalen


- og her er resultatet av syvåringen (!)


Beate i starten av sitt "Løveportrett", som ble virkelig flott.


"høst" av Signe Lill


- Thea Marie sitt verk under mitt besøk.


Pappa Olav Audun viser kreative evner langt over det en pappa kan.....


Olav Audun og Thea


-redaktøren 08.09.2020