Hjørnesteinsbedriften Moelven Limtre går som normalt- ingen permitteringsvarsler

De kan være stolte av verdens høyeste trehus og er i Guinness rekord bok.

I går var jeg på mitt første av mine besøk i bedriftene som er svært viktig for Iveland kommune. Først ute er Moelven, Agder Limtre på Vatnestrøm. Bedriften som første gang åpnet sin produksjon helt tilbake til 19.02.1972. Der blitt jeg møtt av et trekløver i administrasjonen, som tok vel i mot Indrefileten.com på sitt besøk. Daglig leder Kai Roger Stake, produksjonssjef Jan Tormod Grøsle, og Gjertrud Åmdal som er kontormedarbeider. Det er vel unødig å skrive at sistnevnte som er eneste kvinne i "flokken", er god å ha i et mannsdominert yrke, på mange måter.

FOTO: Avdelingssjef Kai Roger Stake

- fortalte meg litt om historien og om situasjonen i disse dager. Han påpekte at permitteringer ikke var noe som var aktuelt for deres bedrift nå eller i den kommende tiden fremover. På tross av Corona, fortalte den hyggelige lederen meg at driften går som normalt, leveransene er som normalt og at eksporten til Sverige også går som normalt. Dermed er de 15 ansatte fortsatt trygge med arbeid fremover, tross dagens situasjon i Norge, men vi vet at mye kan skje på kort og noe lengre sikt.

Tre personer sitter i administrasjonen, mens 12 personer tar seg av den daglige driften inne i den store produksjonshallen. Kai tok meg rundt på en flott informativ vei gjennom hele produksjonen. Der undertegnede fikk med seg alt fra råmaterialene i den ene enden, til ferdig produserte varer rett til leverandør. En interessant reise i en av våre lokalebedrifter nøkkelbedrifter jeg satt stor pris på. Og dermed får man også et inntrykk av de kvalitetene som kommer fra våre bygder, og hvor viktig disse er.

FOTO: "Mor selv" blant guttene Gjertrud Åmdal passer på "papirbunkene"

Verdensener og svært viktig for kommunen sier ordføreren

Agder Limtre , Moelven kan også banke seg på brystet av å ha verdens høyeste trebygde hus. I Brumunddal står bygget på hele 81 meter. De har også et Bibliotek i Vennesla, som man kan være stolte, blant flere bygg. Så her leveres det både kvalitet og minnerike materialer ut til "storsamfunnet, noe mi skal være svært stolte av. Denne svært sentral bedriften gjennom 47 år, er viktig for Iveland kommune, der skatteinntekter og selvsagt arbeidsplasser står i sentrum.

Ordfører Gro Anita Mykjåland, forteller meg på telefonen at, "Limtreen" som mi seier på folkemunne, sammen med de store bedriftene i bygda er på en måte livsnerven og hovedpulsåra i Indrefileten og Iveland kommune. Da tenker hun naturlignok på Voss Vann og Dørfabrikken som to andre viktige arbeidsplasser av flere. I bildeserien under er følgende med. Kai Roger Stake, Jan Tormod Grøsle og Gjertrud Åmdal. I produksjonen er formann Knut Olaf Vågsdalen, Kurt Arne Skåle, Gamachis Disasa, Frank Ljoslan, Johnny Eggen og Gerbhard Seer.

I morgen går turen til Herefoss for undertegnede, og er det noen derfra som har noe på hjertet, på min reise til den vakre bygden med fjorden- så si i fra. 24.03.2020 -redaktøren