Heltids kunstner med motiv og malerier som forteller sterke og viktige historier

Herefoss kvinnen Lene Vehusheia har mange i Indrefileten et forhold til, for flere kjenner hennes flotte verk gjennom bildene hun skaper. Gjennom mange år var hun en potitt, som gjorde mye og jobbet med mange ulike ting. Men i 1998 skulle ting begynne å endre seg, da hun virkelig tok malerkunsten på alvor.Lene Vehusheia med et av sine siste verk: Foto Privat

I 1976

- flyttet hun til Herefoss og er nå en ekte Indrefilet kvinne, med et unikt øye for det kreative. Hun har tre godt voksne barn i Linda(40), Cato(34) og Aina(32). Noe av kunsten og hennes verk er også i samarbeid med eldste datteren Linda Vehusheia Larsen, som har sang som sin kunst. Sammen kan man si de har "dynamitt" i dynamikken med å formidle både gjennom sang og bilder.
22 år i yrket og nå på heltid


Hun har nå over tyve år etter at hun begynte å formidle sine tanker og ideer i symbolikkens verden, blitt kunstner på heltid. Fra sitt atelier i kjelleren har hun gjennom disse årene malt, tenkt og fortalt gjennom sine verk- der vi kan gjenkjenne oss selv i flere av bildene. I noen verk kan man se kvinner, ofte sårbare, frustrerte og triste, men også med snev av optimisme. Vakre bilder av dyr i ulike settinger som forteller sine historier.


Flere av bildene kan man se på lenge, noe jeg selv har opplevd gjennom hennes kunst, for så å finne noe nytt, neste gang man ser på det samme maleriet.
Stolt

Når undertegnede snakker med Lene, og samtidig har sett flere av hennes verk, så er jeg stolt av henne, og for at vi har slike sterke formidlere gjennom bilder i vår Indrefilet.

(Bildet til venstre " Tanker i paradis")Hun har hatt utstillinger stort sett over hele Sørlandet, også flere steder i våre kommuner i Indrefileten. På Lillesands dagene hadde hun og hennes datter Linda et festspill, der datteren sang, med bildene fremført som om de skulle gå hånd i hånd. Dette gjorde de fire ganger daglig syv dager i strekk. Og det ble en umåtelig suksess forteller Lene meg. Bilder ble solgt, bilder ble sett av mange og det var også flere som ønsket seg de samme bildene.


"God nok" av Lene Vehusheia. Foto Privat


Her "hjemme" husker vi henne også fra Herefoss og Vegusdal Kirke i fjor, da konsertene med sang også ble kombinert med bildene til vår store kreative kunstner på Herefoss, med godt over 250 mennesker tilsammen. Hun forteller meg også om mange sterke, flotte og gode tilbakemeldinger fra flere, i miljøet og av kunder og tilskuere av verkene hennes.
Nettside og "hennes siste bilde"


Da jeg spør henne hva hun hadde malt om hun kun fikk lov å male et bilde til- hennes siste kunstverk? så svarte hun

- Det måtte bli et maleri med mennesker og dyr, som symboliserer følelser og utfordringer i en tankesmie.

Lene har også startet en egen side på Facebook, der dere kan se mange av sine verk, kjøpe bilder og bli bedre kjent med en av våre største malere i Indrefileten : https://www.facebook.com/Bylenevehusheia/


De aller største og anerkjente kunstnerne dør før de blir kjent og akseptert. Dette er Lene Vehusheia et motsatt bevis på, og derfor -nyt hennes verk nå. Bilder kan også bestilles og males etter alles ønsker.

Hun kan forevige dine tanker og ditt liv -til de neste generasjoner (!)


-redaktøren

10.04.2020