Helikopter landet ved Engesland kirke uten dramatikk- Fra Tovdal til Iveland

Onsdag var undertegnede på vei til Iveland til to-tre jobber, da et helikopter gikk ned for landing ved Engesland kirke. Bygdeavisa tok en "bråstopp" og fikk grunnen for et sjelden besøk på parkeringsplassen ved vår flotte kirke.


Inn for landing: foto Jan Reidar Vågsdalen


Som tidligere jegersoldat med blant annet taktisk helikopterflyvning, er det alltid spennende med den "flyvende maskin".

I går var det Agder Energi som befarte høyspentlinjer og dertil vedlikehold og arbeid med dette som var grunnen til stoppet i Indrefilten. Helikopteret kom fra Tovdal i Åmli kommune, og skulle etterpå videre i vår region, til Iveland.
Dette skriver Agder Energi om saken:


Agder Energi Nett

-er pålagt av myndighetene å inspisere alle høyspentlinjene minst en gang hvert år. Inspeksjonene gjennomføres både ved at mannskaper går langs linjenettet og fra helikopter. Bruk av helikopter er mer effektivt, raskere og prismessig rimeligere enn å sjekke til fots. Grunnlaget for inspeksjonene er for å innhente verdifull informasjon om linjenettet, som for eksempel oppgraderingsbehov eller potensielle farlige forhold.


Engelske piloter førte luftens fremkomstmiddel: Foto Jan Reidar Vågsdalen


Tidspunkt for befaring Normalt gjennomføres befaringen fra mai til juli hvert år. Helikopterbefaring er blant annet avhengig av værforholdene. Derfor blir det vanskelig å oppgi nøyaktige tidspunkter på flygninger lang tid i forveien.


-redaktøren

14.05.2020