"Grunnmuren vår kan ikke brytes ned"- sogneprest Frode Eikrem

Påskegudstjenestene kommer til deg i år- på film


Det nærmer seg en stor høytid når påsken banker på døren. I år vil høytiden bli annerledes for oss alle. Ingen vil oppleve eller har opplevd en maken påske i sin levetid. Da må man gjøre noe annerledes, feire på unikt vis og ha ferie på en annen måte. Påsken er også en viktig kristen høytid for mange, og kanskje vil noen kjenne ekstra på dette i disse tider.


Undertegnede har ved flere anledninger rost og fortalt at kommunene våre med ordførere, kriseteam og prester i spissen, nå viser hvem de er.

I Froland, Birkenes, Iveland og Evje, Bygland -kommunene og mange steder kjenner man nå på utryggheten. Og da er gode ledere viktige å ha.Sang ved Gunn Kristine Rødli og Frode Eikrem i Vegusdal Kyrkje: Foto Jørgen Smith


En av disse fikk jeg en lang samtale med, da sogneprest Frode Eikrem i Birkenes snakket om den kommende høytiden, om hva dem har gjort i disse dager før påske. Han kommer også med et budskap til oss alle.

Og når undertegnede skriver alle, så mener jeg samtlige av oss, kirkegjengere, de som ikke går til kirke. De som tror på Gud, de som ikke har funnet veien enda, men også til alle av dere/oss, som kjenner på det å ha noe håndfast å tro på, i tøffe tider.


Gått til filmen


- Vi har nå jobbet i Vegusdal kyrkje og i Herefoss kirke, forteller Eikrem meg. Der har vi nå spilt inn gudstjenester på rundt 15 minutter, som kommer til våre innbyggere i høytiden.

-Det blir salmer, tale og bønn for verden- forteller den godt likte presten vår.


Han sender også en takk til en ung filmentusiast fra Birkeland som har gjort dette levende, med sine gode kunnskaper om film, i en alder av bare 14 år. Jørgen Smith( foto under) fra Birkeland er konfirmant i år, og har gjort dette mulig. Han har også sendt meg noen bilder. -Takk for din kreativitet Jørgen (!)
To filmer og i Birkenes kirke skal det spilles inn filmer neste uke


Frode prest, som er hans kjære kallenavn i våre trakter, forteller at filmene blir lagt ut og sendt på følgende dager i påsken:

Vegusdal Kyrkje: Skjærtorsdag

Herefoss Kirke: Palmesøndag

Birkenes Kirke: Langfredag og 1.påskedag


Linker til gudstjenestene kommer på Facebook sidene til Birkenes menighet den Norske kirke og www.birkenes.kirken.no

De som har vært med i tillegg til Eikrem, er vår nye prest Torill Farstad Dahl, Gunn Kristine Rødli med sang og organist Karen-Ingrid Witter.


Hva tenker en prest på i disse tider som privatmann? Og ditt budskap til oss alle


- Det er så mye som dukker opp i en slik krisesituasjon. Jeg tenker litt på hva som er viktig her i livet, og hvor henter jeg tryggheten min fra. Vil vår vestlige kultur takle det, hvordan blir vi testet og hvordan takler vi alt, forteller Frode meg , med lengre og større bokstaver enn jeg får plass til her


Du har mye å gjøre i disse tider Frode, og gjør en viktig jobb for samfunn og kirke. Har du et budskap her og nå til leserne, dine soknebarn- ja oss alle sammen?Soknepresten under innspillingen: Foto: Jørgen Smith- Først vil jeg si at det kristne budskap holder fortsatt og er sterkt. Gud lovet oss ikke en enkel verden. Men Gud har lovet oss at han skal se oss og høre oss.

-Han vil gi oss fred i hjertet når vi søker Gud, som i disse tøffe tider, og ellers.

- Grunnmuren vår rives ikke ned, den står sterkt! Troen på Gud, fellesskapet, nestekjærligheten og budskapet er umulig å rive ned, også i disse tider, er presten vår veldig tydelig på når jeg snakker med ham.


Gud vil gi oss fred i hjertet når vi søker Han. Foto: Privat av Frode Eikrem


Litt om selve påskebudskapet Frode?


- Døden får ikke siste ord (!)- Gud har lovet oss en ny og bedre verden og Vår Herre får det siste ord, sier presten med røst i stemmen.


" Gud gi oss trygghet", avslutter vår kjære sogneprest.


-redaktøren

28.03.2020