Forsøpling av verste sort midt i vår natur og en liten naturperle- bør anmeldes til politiet(!)

Avisa kom over et lite vakkert stykke natur ved Hovlandsdalselva like ved Skåre bru, der vi kaller det "Gammelbrua", altså der veien gikk i gamle dager. Der er flott natur, der er parkering og en koselig liten vei på rundt 100 meter, ut fra riksveien. Har noen tips om dette griseriet av verste sort, så meld i fra.
Store søppelhauger- både nytt og gammelt


Det var virkelig et trist syn som møtte en naturelsker da undertegnede stoppet og fikk dokumentert hærverket av verste sort. Her lå søppelposer strødd, søppelsekker, gamle griller, og alt som tenkes kan.
Det var også liten tvil

-om at her hadde vært tobeinte i år, og årene før, fordi søppelet var av ulik årgang.

Her var ølbokser, brennevinsflasker, matrester, plast etter mat, hermetikkbokser og alt som tenkes kan, og det lå strødd over flere steder i denne vakre kroken av Indrefilten.Stedet ligger idyllisk til ved åna som renner forbi, en fin fiskeplass og bare det fikk sinne i meg til å brenne. Her er plass til campingvogn, turister og bobiler- hvem kan finne på slikt?


Hvem gjør slikt som dette?- Foto Jan Reidar Vågsdalen


Dette var bevisste handlinger

- ikke en engangsforseelse, og utfra både kvalitet på ulike søppelsorter, så var det heller rester etter billig mat og drikke. Her var det bare eksempel på mennesker som ikke har noe i en natur å gjøre, respekten for dyra som kan skades og det som kan ødelegge naturen. Jeg fant også hvitevarer, men det var mer av gammel sort.

Hadde jeg hatt hansker med meg, skulle jeg gravd i alle poser og sekker, men tok ikke sjansen.

Et lite idyllisk stykke Indrefiltet, med fin rasteplass, fiskeplass- totalt forsøplet: Foto Jan Reidar Vågsdalen


Jeg traff grunneier Nils Fersnes, da jeg stoppet ved riksvei 42, og han var også forferdet over at noen kan finne på dette. Dette ligger akkurat på den nye kommune grensa mellom Evje og Hornes og Birkenes, i førstenevntes kommune. Dette stedet ligger ca 400 meter fra Skårebrua mot Evje.

Nå kommer det mest sannsynlig opp en privat bom, der vi mennesker kunne brukt naturen, men noen få må ødelegge for så mange.


Disse menneskene skulle tydeligvis tilbake- Foto Jan Reidar Vågsdalen


En skam for menneskeheten og uten respekt for naturen vår (!)

Tips tas i mot med takk....


-redaktøren

25.05.2020