Fjordens Cowboys på besøk

Sommeren er her og det er ikke bare turister som er ute på tur i vår kjære Indrefilet. I dag kom plutselig bygdenes egen fremtid på besøk i et egenkomponert fartøy, som vil sette spor etter seg denne sommeren.


Kjekk ungdom. Foto Jan Reidar Vågsdalen


Kreativ ungdom


Jeg har alltid sagt at kreativiteten er større på bygdene, og i dag fikk jeg beviset der også den yngre garde følger opp dette mottoet. Mens jeg satt fordypende inne i en sak om NRK, tv-fotball og ekspertkommentarer, så ser jeg med et blikk på fjorden at noe kommer kjørende.

Hva i alle dager......tenkte jeg. Så tok "kjøretøyet" en sving og inn mot min kjære skrivestue, hvor artikler, bok skriving og fotball har sitt virke.


Så lar jeg meg begeistre og kjenner igjen bygdas ungdom.Seks av våre egne som skal ta over fremtiden, kommer i egenkomponert "husbåt".


Kreativiteten lenge leve. Foto Jan Reidar Vågsdalen


Bygd på Risdal


Jeg ber straks ungdommene opp til min hule for en prat. Og det slår meg enda mer hvor mye verdi vi har i disse flotte ungdommene våre. Respektfulle, høflige, pratsomme og glade gutter og jenter mellom 14 og 17 år.
Fra Vegusdal, Risdal og Froland har denne gjengen helt uten hjelp fra voksne, bygd flåten fra topp til tå. Med en 9 hesters motor bakpå, bålpanne, sitteplasser og diverse- har disse unge menneskene bygd sin egen "ferieplass". Her kan de kjøre opp og ned 11 kilometer, bade, fiske og kose seg.


På bilde øverst fra venstre Karoline Usterud(17), Knut Gjømle(15), Lars Morten Usterud(14), Håkon Mykland Haugås(15), Tor Røisland(14) og Ragnar Flateland(15) Dette er ungdommene som er med på verdiskapning, fremtid og kreativitet- som skal gjøre at bygdene lever videre inn i fremtiden.


Takk for et utrolig hyggelig besøk- takk til ungdommen(!)


-redaktøren

09.07.2020