Evjedølen -bedriftseier i 23 år og tidligere fotballspiller i Otra, nå er han størst og alene

Knut Birkeland har alltid vært en kreativ kar, som har interessert seg for biler og verksted, og nå gjennom hele 23 år som grunder.

Den tidligere sterke stopperen på Otra sitt gode fotballag på 90-tallet, kan fortelle om gode år, men også at Corona viruset har satt sine spor i hans butikk og verksted.


Ikke la deg lure av hverken "rot" på pulten, eller jugarhistoriene til denne stolte grunderen i Indrefileten. Foto Jan Reidar Vågsdalen


Autoservice Evje

-er enestående i sitt slag i Indrefilten, der han som eneste forhandler selger nye og brukte biler, samtidig som han driver et godt anerkjent verksted. 54 åringen forteller om lange arbeidsdager og at han er heldig som har kona Anne Berit med på laget, med sin tålmodighet for en kar som jobber så mye. Sammen har de to barn, og Anne Berit er også i firmaet, der hun er med på å holde papirer i orden, der Knut ikke har tid eller referanser, som han sier.


Han forhandler Kia, Suzuki, Izusu og ulike varebiler til kundene. Og kundene er fra vår Indrefilet i vest til øst, de kommer ofte også fra andre kanter for å stelle sine "syke biler", eller se på kjøp av ny bil.


Covid-19

har også slått Knut og hans firma hardt, men som han sier, det har gått verre for andre bransjer.

Han har merket det godt på bergingsiden, der mindre trafikk har ført til mindre behov for hjelp av kunder. Vedlikehold og repereasjon av biler har ligget omtrent på det samme, mens nybilsalget har vært dårlig, samtidig som bruktbilsalg har stangnert noe.


Her kan man finne finne nye gode biler til en god pris, om forhandleren er i det gode hjørnet og det er han ofte. Her er undertegnede i bilhallen og ser seg rundt: Foto Jan Reidar Vågsdalen


Med sine 10 ansatte har han greid seg så og si uten permisjoner. Det er det verste forteller grunderen, når man må gå til det tiltak å sende mennesker i jobb hjem, og der har jeg vært mer heldig enn andre.


Kontorpulten og treneren

-Pulten til Knut Birkeland ligner min, den er overfylt, der er kaos, men også med kontroll. Mens jeg er innom ringer telefonen i ett, kunder er innom støtt og stadig, så det er lite tvil om at dette er en liten hjørnesteinsbedrift for Evje og Indrefileten, som er svært viktig.


Inn denne døren har mange fra Indrefilten gått, inkludert undertegnede. Her er service, imøtekommende arbeidere, og en sjef med glimt i øyet. Foto Jan Reidar Vågsdalen


Bedriftseieren har også glimt i øyet, og vi har også en historie sammen fra fotballen. Da jeg spør han om ikke jeg er den beste treneren han har hatt, og at undertegnede er grunnen til at han ble en solid stopper, så sier han følgende

-Ingen kommentar, etterfulgt av en kjent god latter.


-redaktøren

15.05.2020