Dina konsert på Stallen og Grosås Gård til lørdag

Kommende lørdag er det fellesskap i musikken ånd for alle, når Celebrate Recovery med motorsykkelgruppa Broken Chains i spissen på Iveland inviterer til konsert i kristen regi. Det fantastiske med dette flotte tiltaket hos vertene Anne May Grosås og Arild Tørresen, i og rundt Stallen på Iveland, er at all inntekt går til Dina stiftelsen i Kongo.


Anne May Grosås er virkelig et drivjern i Indrefilten vår, og har hjerte for de som ikke har det så godt som vi. Foto: Jan Reidar Vågsdalen


Vert Anne May og ivrig entusiast og bidragsyter Odd Rune Dahlslier i Broken Chains og CR-Iveland snakker ivrig om dette flotte tiltaket når Indrefileten er på besøk. Hver torsdag samles bygdefolk og langveisfarende til fellesskap på en helt genuin måte. Her er takhøyden stor og alle velkomne, noe undertegnede merket de to små timene jeg var på besøk.


Broken Chains en motorsykkelgruppe med både samfunnsnytte og verdisyn. Foto Jan Reidar Vågsdalen


Dina stiftelsen

-står sterkt kommende lørdag, når Indrefiletens innbyggere kan oppleve musikk i flere sjangere denne flotte høstkvelden, i og rundt flotte lokaler.

I 2002 stiftet Rune Edvardsen Dina stiftelsen i Kongo, der utsatte, voldtatte unge jenter på et senter skal få den hjelpen de trenger. Anne May er sterkt engasjert i prosjektet, og forteller om sitt besøk hos flere av disse jentene i Kongo. Det viser oss hvor viktig slike engasjement er, og at vi her hjemme i trygge Norge, kan bidra der nøden er størst. Når man i tillegg kan hjelpe, samtidig som man kan lytte til god variert musikk, treffe venner, nye venner og kjenne på den gode nestekjærligheten. Da kan man neppe bruke en lørdagskveld på en bedre måte i våre lokaler i egen Indrefilet.


Indrefileten på besøk en av torsdagene, der alle kan møtes for sosialt samvær i fantastiske omgivelser på Grosås Gård, både ute og inne. Foto Jan Reidar Vågsdalen


En kristen selvhjelsgruppe

- CR på Iveland har møter hver onsdag på Bedehuset på Åkle, og treff på Stallen på torsdager. Dalshlier forteller at her kommer alle type mennesker sammen om det kristne budskapet, der terskelen er meget lav for å komme inn dørene og alle er hjertelig velkomne.

- Her dømmes ingen, her måles man ikke på hvem man er, på tro eller annet forteller en engasjert leder i CR, som nå sammen med Grosås Gård skal samle mange til fest kommende lørdag.


"CR-sjefene i Iveland", Odd Rune og Anne May i de flotte lokalene. Foto: Jan Reidar Vågsdalen


Kuverten på 200 kroner

- går til sentret i Kongo og er verdt hver eneste krone. Totalt kan 200 mennesker kan samles med alle de smittevernsregler som gjelder og som tas hensyn til. Arrangøren forteller at de over 200 som møter frem, må sitte i sine biler og lytte til konserten. Her må man være tidlig ute for å få god plass(!)

Musikerne er Nashville Sound, J.D. Cash& the kneeling Drunkards og Cutta& Rune Edvardsen


En helt vanlig torsdag på Stallen i Iveland, der det er samling hver torsdag, året rundt. Foto: Jan Reidar Vågsdalen


Det blir fyrt opp i bålpanner, og det blir salg av ulike matretter og kaffe og brus. Konserten begynner klokken 18.00 og varer utover kvelden.
Indrefileten applauderer så til de grader, når folk i Indrefileten byr på seg selv, for og til andre, på mange måter som nettopp dette tiltaket viser. Det er grunnmuren i vårt bygdesamfunn der alle bidrar i det sosiale fellesskapet til glede for oss alle i alle aldre.


- Redaktøren 07.09.2020