Beredskapen er i på plass- forteller Vitus Apotek på Evje


Indrefileten sitt eget apotek ligger på Evje, og er det eneste i regionen vår.

Torsdag (i går) var jeg innom på besøk og snakket med avtroppende leder og farmasøyt Kristin Gustavsen, og hennes påtroppende avtager Sanja Milojhovic.


De kunne fortelle at deres apotek går som vanlig, og at de viktigste medisinene er tilgjengelige.

De understreket også en viktig sak til sine kunder, siden det er langt til neste apotek, at Vitus har en beredskap om smitte skjer i deres apotek. Skulle en bli syk, eller komme i karantene, så er beredskapen slik at da må alle på jobb hjem i karantene. Men det viktigste er da, at Vitus har beredskapene som gjør at andre vil betjene apoteket vårt. Så ikke få panikk eller skap unødig jobb for de som allerede har mye å gjøre i disse tider.


Gustavsen forteller meg også at det er utrolig viktig å følge de pålegg som kommer offentlig og i mediene nå. Og minner oss på en viktig sak: Selv om vi føler oss friske og ikke har syntomer, så kan vi uansett være smittebærende uten å vite det -og nettopp derfor må man ta de forhåndsregler som gis, forteller hun med tydelig stemme.


Ikke ring unødig, fordi vi er nedlesset nok i arbeid, der viktige saker må tas nå forteller den nye farmasøyten Milojhovic, til meg. Følg nyhetene oppfordringer og regler gjentar hun, til undertegnede.


På døren inn til Apoteket står der god informasjon, det er praktiske tiltak som anibak og hansker rett innafor døren. Avstanden skal være minst en meter i butikken, samt at avstand mellom kunde og betjening skal være god.


Når Indrefileten.com var innom så var det normalt med kunder som det er ellers.

Tomt sentrum


Men på min rundtur i det store sentrum i Setesdal, så var det merkelig stille. I butikkene var det lite folk, ute var det få biler og få mennesker beveget seg ute, der man så sterke tegn på både at publikum tar dette på alvor, og at lock Down på mange områder er fulgt. Jeg besøkte Texaco og Egil Bjorå, som fortalte meg om svært liten trafikk, men at han skjøte alvoret, og tok sin dugnad i dette med å ikke tenke "butikk".

På Kiwi var jeg innom og da jeg snakket med "Kassamannen, var det svært stille og nesten ikke kunder. Som han sa i motsetning til forrige torsdag og fredag da det var nærmest "ville tilstander" under hamstringen. Det har nå roet seg helt forteller betjeninger til meg.


- Redaktøren