Avgangselevene på Iveland glad for skolestart igjen- til høsten venter nye eventyr

Bygdeblekka var innom Iveland skole i går og traff fire hyggelige avgangselever i 10.klasse. De var nettopp begynt på skolen igjen etter en lang karantene og var svært glade over å treffe sine medelever og lærere igjen


Kevin, Øystein, Chelsea og Ida holder avstand da avisa tar bilde: Foto Jan Reidar Vågsdalen


Utenfor den flotte skolen med bygg og uteareal som virkelig elever og lærere kan være stolte av, treffer jeg Kevin Nilsen, Øystein Thortveit, Chelsea Alfajardo og Ida Jacobsen- alle avgangselever.


Gleden over å være tilbake og skryt til skolen

Alle fire forteller om et flott skolemiljø på Iveland der de trives de fire 10.klassingene. Men nå er det bare kort tid igjen før deres eventyr går videre til andre skoler og videregående.


Kevin og Øystein skal gå på Elektro linjen i Vennesla, mens Chelsea drar til Vennesla på allmennfag. Ida reiser til Arendal for å studere kunst, så allsidigheten er det ikke noe å si på hos disse flotte representantene for skole og kommune.


De forteller å hyggelig det var å se både lærere og elever igjen, etter mange uker borte fra hverandre. Men nye regler og annet som følger Corona-19, gjør at hverdagen ikke er helt den samme, forteller de. Blant annet er det større avstand mellom skolepulter og kontakt mellom elevene er begrenset, forteller dem til avisa.


Hjemmeskolen har fungert forteller de, og informasjonen ut til elevene har vært tilfredstillende med tanke på den vanskelige situasjonen.


Tilfeldigvis er alle fire også engasjert i Moonlight i kommunen, der de alle på en eller annen måte er med i fellesskapet og gjør en innsats også på fritiden.


Undertegnede takker elevene for praten og ønsker de og alle andre elever på Iveland skole til lykke med fremtidig skole, og samfunnsbevissthet- Disse skal arve vårt samfunn, og derfor er det trygt å treffe hyggelige og reflekterte ungdommer.


-redaktøren

14.05.2020