89 årig Herefossing med dugnad i 14 år i Lillesand frem til nå(!)

Det er en fantastisk historie om eldre mennesker som jobber dugnad til inntekt for andre som ikke har det så godt. Ågot Gulbrandsen fra Herefoss som blir 90 år i sommer, har selv kjørt bil ned til Lillesand i 14 år og bidratt sammen med likesinnede ,godt opp i alderen.

Anna Veggeland Nesbu forteller til meg på telefonen fra gjenbruksbutikken i Lillesand om et enestående arbeid.
8 fra Birkenes og ei fra Herefoss


Ågot Gulbrandsen har nå med Corona tidene måtte si at det var stopp, forteller Veggeland Nesbu til meg. Men 14 år i frivillighetens tegn er så imponerende at her snakker vi "idrett" på høyt plan. Og hun var der hver torsdag i alle disse årene (!)

Anna, som jeg snakket med på telefonen forteller om en dugnadsgjeng helt fra 2006 da dette ble etablert på Tingsaker i Lillesand. (Bilde til høyre når ordføreren klipper snora på det nye senteret- Foto: Privat)


Nå nylig utvidet de butikken sin før korona krisen, med nye 160 kvm i butikken. Og her møtes eldre fra hele regionen for å bidra i frivillighet.

Norsk Luthersk Misjonssamband er deres organisasjon og der overskudd blir forvaltet til andre trengende.

Nå har "legenden" fra Herefoss sluttet, men det er fortsatt syv mennesker fra Birkenes som møter opp og bidrar(nå snakker vi om tiden før Korona og etter).


Oddvar Skaiå

- er formann og styrer alle disse 40 frivillige med sin innsats. Her får også eldre møtes, være aktive, sosiale og bygger bro i sammen- respekt (!)
Undertegnede oppfordrer alle som kan, vil eller har mulighet i frivillighetens ånd, her i Indrefilten - Til å kontakte denne flotte organisasjonen, der man også finner et fantastisk felleskap om man litt opp i årene og trenger aktivitet og får treffe mange andre flotte mennesker. Og etter Korona krisen er og blir felleskap viktig for alle. Kan en 90 åring greie det, så kan du også...….


Ta kontakt med

Anna Veggelund Nesbu

tlf 92269403


-redaktøren

05.04.2020